Guide: Tilpas dine madrasbeskyttere efter mål
En guide til hvordan man tilpasser Northern Comforts madrasbeskyttere efter mål for at passe til en bådmadras med usædvanlige mål, i dette tilfælde en pude, der smalner af for at forme sig efter skroget.
Jeg, som har lavet guiden, har meget lidt erfaring med at sy på symaskine, og dette er et bevidst valg for at give et realistisk billede af, hvad man kan forvente som nybegynder. For dem med mere erfaring er jeg overbevist om, at I vil se potentialet for at gøre en bedre job end mig. På skolen fik jeg aldrig mit symaskinecertifikat, fordi jeg ikke tog det alvorligt og endte med at få hånden fanget i maskinen, hvilket resulterede i et besøg på hospitalet og mange huller i hånden.
Denne guide er ikke en facitliste, men en måde at gøre det på. Vi har testet flere forskellige metoder til at modificere disse materialer og fandt ud af, at dette gav det bedste resultat med en rimelig arbejdsindsats. Du kan selv vælge at forenkle eller gøre det mere avanceret.
Det, vi har brug for at tilpasse madrasbeskytteren på denne måde, er en symaskine, en saks, en kniv og en markørpen.
Tidsforbrug: 20-40 minutter per madrasbeskytter.
Trin 1: Vi starter med at tage madrasbeskytteren frem og lægger den med bagsiden opad på en flad overflade.
Trin 2: Vi lægger madrassen med forsiden nedad på madrassbeskytteren, hvor vi ønsker, at den skal ligge. Vi forsøger at bruge så mange sider og hjørner som muligt, der passer til madrassen, for at få så få sider, som vi skal sy, som muligt.
Trin 3: Vi tegner med mærkepennen på undersiden af madrassbeskytteren, hvor vi ønsker, at madrassbeskytteren skal slutte, for at den passer til madrassen.
Trin 4: Vi klipper det overflødige af madrassbeskytteren 7-10 cm fra den tegnede linje. Afstanden er ikke superkritisk, da vi vil klippe det overflødige senere. Et tip er at skaffe en bedre saks end den, jeg havde til rådighed, en gammel lagersaks, som har været misbrugt i mange år.
Trin 5: Nu skal vi klippe det tykke stof væk, som udgør madrasbeskytteren. Dette er syet sammen med det andet lag stof, men de kan let skilles med en saks. Vi klipper ind til stregerne, som vi har tegnet.
Trin 6: Strimlen af det tykkere stof, som vi har klippet løs, skal fjernes, og den er syet fast i det tyndere stof. Det kan virke lidt udfordrende, men den kan ganske enkelt skæres løs med en skarp kniv.
Trin 7: Nu er det snart tid til at sy. Vi folder hjørnerne ind og folder det tyndere stof over, så vi nemt kan sy beskyttelsen sammen. Her kan man enten bruge nåle eller bare holde og folde for hånd, mens man syr.
Trin 8: Nu er det tid til at sy, og dette er den nemmeste del. Vi syr en lige søm gennem det tynde stof, så enden af det tykkere stof bliver indpakket. Vi forsøger at matche afstanden, så den så nøjagtigt som muligt svarer til kanten, der tidligere er syet på madrassbeskytterne. På min maskine var der små afstandsmarkører, som jeg forsøgte at følge for at opnå et så lige resultat som muligt.
Trin 9: Efter vi har syet, klipper vi det overflødige af det tyndere stof.
Trin 10: Hvis vi har klippet et helt hjørne af, kan vi tage elastikken og flytte den over til det nye hjørne, vi har syet.
Så er vi klar! Dette er resultatet man kan forvente, hvis man har samme erfaring som mig, altså næsten ingen erfaring med en symaskine. Sådan ser kanten ud sammenlignet med en kant syet på fabrikken.