Nyt salonbord, nu med ny finer & indbygget smart feature.
Fest og glade dage ombord (efter en hård kapsejlads), vores salonbord har været udsat for både varme, kulde, slid, vand, fugt og stød igennem 30 år.
Her et andet bord fra en anden X båd, der er fugtskadet, slidt og grimt
Man kan se hvor nedbrudt fineren er på vores bord, det mørke område inden den nye kantliste er der (hvor slingrekanten har siddet), her kan man ane mahogniens oprindelige farve og glød.
Selve kassen er OK, den sliber vi bare med korn 240, og lakere op igen med Goldspar Satin fra International
På den gamle bordplade var kantlisten "strøget" på, og den var færdig. Ny pålimes i massiv mahogny. Den limes med en vandfast snedkerlim, kanten den limes på er høvlet helt i plan, vi har et overmål på tillægspladerene så vi kan runde dem når ny finer pålimes.
Her er den nye kantliste høvlet helt i plan med overfladen på den gl. finer.
Ny finer tilpasses, bemærk at åretegningen skal passe sammen med resterende plader og låg, det er flottest. Er fineren ikke stor nok må man lime dem sammen med malertape inden man limer dem fast på bordpladen med epoxy.
Den nye finer er ca. 0,2 mm tynd, når den pålimes virker det som om pladen er massiv.
HUSK at lægge plastik over fineren når den skal limes fast, ellers klister det sammen da epoxylimen er ekstremt penetrerende og limer ufatteligt godt.
Brug godt med skruetvinger og en lige plade så fineren presses helt sammen med gl. bordoverflade, HUSK plastik imellem, ellers er det forfra.
Her kan man se limgennemtrængningen i fineren, det betyder ikke noget da emnet skal lakeres.
Her er fineren slebet og klar til lak.
Her er de nye "slingrekanter" pålimet, bemærk der skal være spygat i hjørnerne, så man lettere kan aftørre bordpladen. epoxylimen er klar, så man ser ikke evt. limgennemtrængning.
Når det er interiør bejdser vi ikke fineren, men vi opbygger den med 3-4 x Compass polyurethan lak efterfulgt af 1-2 x Goldspar Satin (mat interiørlak)
Vi applicere lakken med en skumrulle, og lægger boblerne (se billede) sig ikke, så stryg efter med en ren pensel eller malerpude.
Fint nyt pianohængsel monteres, flapper monteres og kliklåsen justeres med hængsler fra Roca (det var Roca der sad på, så de kunne genbruges (man kan stramme den med en skruetrækker)
Lækker detalje fra dette århundrede. Da båden blev bygget brugte man altid stuvehullet i midten af salonbordet til flasker, gerne Gl. Dansk, Fernet, Von Oosten og andre stygge sager, de lå så og raslede rundt hvergang man gik over stag. Men sådan behøver det ikke at være...
Vi har opdateret vores bord med dette "glory hole" her kan rødvinstappen eller juicetappen fra bag-in-box stikke ud, så man enkelt kan skænke sig en forfriskning uden at balancere rundt med alverdens flasker.
Boksen sidder i klemme i nede i bordet med en enkelt anordning, og der er stadig plads til lidt "løsflasker" og andet godt.
Her er bordet klappet sammen.
Det blev altså meget flot, godt arbejde Mikkel, man kan svagt ane den nye finerkant, men man kan ikke se det bord har 30 år på bagen.
Bemærk fineren er ensrettet, sådan skal det laves. vi har lavet bordet lidt mindre og fjernet kantlisterne på flapperne, da de ikke havde nogen nytte. (hvor tit spiser man i høj sø).
Bordet ser massivt og eksklusivt ud, vi har rundet kanterne så man ikke slår sig på bordet når det er klappet ud, Det kommer klart at klæde vores X-yacht 402.
Denne feature havde de ikke tænkt på i firserne.
Så er bordet på plads i det rette element. Bemærk at vi nu kan komme rundt om bordet ved vores ruskindsbeklædte mast, det kunne vi ikke tidligere.
Det nydelige "nye" salonbord i godt selskab med hendes majestæt.